Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

04.02 - Actief in school

Medezeggenschap (MR)

De medezeggenschapsraad van onze school bestaat uit ouders en personeelsleden. Het advies- en instemmingsrecht is verdeeld tussen de personeels-en de oudergeleding. Daarnaast is er een aantal belangrijke zaken waarin de medezeggenschapsraad als geheel adviseert of kan instemmen, namelijk het zorgbeleid, bestuurlijke samenwerkingen vaststelling van schoolgids en schoolplan. Wanneer het om personeelszaken gaat, dan heeft alleen de personeelsgeleding instemmingsrecht.

Wanneer het over voorzieningen voor leerlingen gaat dan heeft de school de instemming van de oudergeleding nodig.

Er is ook een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). Daarin zitten afgevaardigden van de medezeggenschap van alle scholen van Viviani.  De GMR houdt zich bezig met school overstijgende zaken,  zoals het beleidsplan en personeelsbeleid.

Het MR-reglement ligt ter inzage op school.

Klankbordgroep (KBG)

De Klankbordgroep op onze school bestaat uit een aantal ouders en de directeur. Zij vormen het ‘klankbord’/sparringpartners voor de directeur. Ze vergaderen in principe samen met de MR. De taken van de KBG zijn:

- Op
verzoek of uit eigen beweging adviseren van de MR, vooral over aangelegenheden die ouders in het bijzonder aangaan
- Het verlenen van medewerking aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.
- Het stellen van vragen, die betrekking hebben op de algehele gang van zaken op school, aan schoolleiding en onderwijzend personeel.
- Door het vervullen van deze taken dragen de MR en Klankbordgroep bij aan het optimaal functioneren van ons onderwijs.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie bestaat uit ouders die verschillende activiteiten organiseert. Bij de vergaderingen van de commissie is een afvaardiging aanwezig vanuit het team. De namen van de leden van de activiteitencommissie worden jaarlijks gedeeld via Parro. De activiteitencommissie organiseert o.a. de avondvierdaagse. Dat is een buitenschoolse activiteit.

 

Klassenouders

Zonder overleg met en hulp van de ouders zouden veel activiteiten niet plaats kunnen vinden. Elke groep heeft daarom twee klassenouders die het aanspreekpunt zijn voor de leerkracht en andersom. Het gaat dan vooral om activiteiten die de groep aangaan.

De school organiseert in samenwerking met de klassenouders veel buitenschoolse activiteiten zoals het sinterklaasfeest, de kerstviering en sportevenementen.

Klassenouders voeren de taken niet alleen uit. Ze doen een beroep op de andere ouders wanneer dat wenselijk is, bijvoorbeeld voor vervoer en hulp bij excursies.

Media
  • medezeggenschap-geel