Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

BuurtSportCoaches

In de gemeente Emmen zijn in totaal 12 BuurtSportCoaches werkzaam. Twee BuurtSportCoaches (Marten Waard en Stefan Sanders) zijn werkzaam in het gebied de Blokken, bestaande uit de dorpen Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum, Zwartemeer, Klazienaveen, Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek. De BuurtSportCoaches houden zich voornamelijk bezig om kinderen weer (meer) aan het bewegen te krijgen. Dit doen wij onder andere met het organiseren van onderschoolse/naschoolse sportactiviteiten in samenwerking met sportverenigingen in het kader van de BredeSchool, het stimuleren van sportdeelname o.a. door het project “Sport jij ook?” en het stimuleren van een gezonde- en actieve leefstijl. Wij zijn er voor alles rondom sport. Voor vragen aan ons kunt u een mail sturen naar het gezamenlijke e-mailadres: bscdeblokken@emmen.nl of bellen naar Marten (06-15036749) of Stefan (06-15223790).

 

Sport jij ook?

Het project “Sport jij ook?” is erop gericht sportdeelname van basisschoolkinderen te verhogen. Het project richt zich op het wegnemen van drempels voor kinderen en hun ouders om lid te worden van een sportvereniging en/of het volgen van zwemles. Ook organiseren wij sportclinics om vrijblijvend kinderen te laten kennismaken met diverse sportactiviteiten en sportverenigingen. Wilt u graag hulp bij het uitzoeken welke sport goed bij uw kind past, welke mogelijkheden er zijn op het gebied van sport, of bij een lidmaatschap van een sportvereniging, dan kunt u een mail sturen naar het gezamenlijke e-mailadres of bellen naar de BuurtSportCoaches.

 

BredeSchool

BredeSchool is een samenwerking in een dorp tussen de scholen (basisonderwijs en eventueel voortgezetonderwijs), kinderopvang, voorschool, BuurtSportCoach, Cultuurcoach, EOP. De exacte samenstelling van een BredeSchool kan per locatie verschillen. De belangrijkste doelstelling van de BredeSchool is om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. De activiteitenladders die vaak 2 keer per jaar worden uitgedeeld is een zichtbaar resultaat van de samenwerking binnen de BredeSchool. De BuurtSportCoach speelt hier een belangrijke rol in. Niet alleen met het organiseren van onderschoolse en/of naschoolse activiteiten in samenwerking met sportverenigingen. We staan ook klaar om groepsleerkrachten te helpen om goede gymlessen te kunnen geven.

 

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen van 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om zwemles te betalen, of om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen o.a. de sportattributen. Ouders kunnen niet zelf een aanvraag indienen bij het jeugdsportfonds, maar wij kunnen dit wel aanvragen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met ons.

 

Initiatieven uit het dorp

Naast ons eigen aanbod sluiten wij graag aan bij (sport)initiatieven van bewoners of partners uit het werkveld. Ook als u leuke ideeën heeft voor activiteiten, dan denken wij daar graag in mee en helpen wij graag bij de realisatie.

 

  

Marten Waard               Stefan Sanders
06-15036749                 06-15223790