Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Informatie:

 

We werken met de nieuwe methode Lijn 3. De kinderen gaan met buslijn 3 een jaar lang op reis door Leesstad. De vrolijke buschauffeur Ben Bus vertrekt vanaf het schoolplein en brengt de kinderen langs 12 haltes (12 thema’s). Bij iedere halte maken de kinderen kennis met de letters en woorden rondom het thema. Bovendien ontdekken en leren ze er van alles over de wereld om hen heen.

Naast het leren lezen wordt er veel aandacht besteed aan rekenen. We werken met de methode Wereld in Getallen, maar stellen de doelen centraal. Wat moeten de kinderen precies kunnen als ze in groep 3 zitten? Deze doelen worden met de leerlingen besproken en spelenderwijs aangeboden aan de leerlingen. Daarbij is het rekenen met concrete materialen een uitgangspunt.

In groep 4 komt er naast het lezen, schrijven en rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen bij. De dag wordt afgewisseld van instructiemomenten en zelfstandig werken momenten. Ook in groep 4 wordt bij rekenen vanuit doelen gewerkt. Bij deze doelen wordt een passende verwerking gezocht.

 

De middagen worden gebruikt voor het knutselen, samenwerken, muziek en circuit. In het circuit worden verschillende vakken aangeboden waarbij de leerlingen veelal automatiseren 

en/of samenwerken.